U Dječjem vrtiću Lojtrica održane su prezentacije dobre odgojno-obrazovne prakse za odgojne djelatnike.

Svoj rad prvo je predstavila voditeljica dječjeg zbora Cvrkutavci i odgojiteljica u Dječjem vrtiću Velika Gorica, Višnja Orešković. Edukativno-kreativna i umjetnička slikovnica pod nazivom „Djevojčica Vida u čarobnoj šumi“ nastala je kao poticaj i podrška djeci s poteškoćama razvoja govora. Slikovnica sadrži nekoliko dječjih pjesama, dvije instrumentalne skladbe i ritmičku igru. Odgojiteljica Višnja prigodno je prikazala jednu od pjesama iz slikovnice čija je i sama autorica.

Iz Dječjeg vrtića Ciciban  svoj rad predstavila je odgojiteljica Maja Kunić Trupčević koja nosi titulu „Naj tete pričalice“. Odgojiteljica Maja osmislila je terapeutsku priču o svojoj vrtićkoj skupini kako bi se djeca lakše nosila sa strahom od potresa. Terapeutska priča pod nazivom „Priča o Cicibancima“ osmišljena je i kao predstava te je prikazana u kazalištu. Za kraj predstavljanja svog rada, odgojiteljica Maja uvela nas je u čarobni svijet priče putem Kamišibaj kazališta, pripovijedanja uz slike.

Posljednja nam je svoj rad predstavila odgojiteljica našeg vrtića, Petra Gotal. U suradnji sa odgojiteljicom Lanom Kihas, odgojiteljica Petra osmislila je priručnik „Razvojni putokaz djeteta“ s ciljem podrške roditeljima i odgojiteljima te kao alat za procjenu, praćenje i vrednovanje razvoja djeteta, a djeci kao podrška izražavanja, razvoju samosvijesti i samopouzdanja te kao izvor učenja i alat za samovrednovanje. Priručnik je namijenjen djeci u dobi od pet do sedam godina i kao takav predstavlja orijentacijsku osnovu za praćenje i dokumentiranje razvoja te procjenu napretka djeteta.

Ovi radovi dokaz su kako spajanjem ljubavi prema poslu, motivacije za podizanjem kvalitete ranog i predškolskog odgoja i odličnog timskog rada nastaju vrijedna postignuća.