U predškolskoj skupini vrtića Smendrovićeva 9 odgojiteljice su s djecom provele projekt na temu Promet i prometni znakovi.

Cilj projekta: stjecanje osnovnih znanja o prometu i osposobljavanje djece za lakše snalaženje u svojoj okolini.

Zadaće projekta:

-upoznavanje osnovnih pravila kopnenog, zračnog i vodenog prometa te osnovnih prometnih znakova,

-usvajanje pravila i navika ponašanja u prometu,

-obogaćivanje iskustva djece  o svijetu koji ih okružuje.

 

Odgojiteljice i djeca u sobi dnevnog boravka oformili su kutić prometa. U novom, bogatom  i edukativnom okruženju djeca su promatrala i učila o starim automobilima, brodovima i ostalim prometnim sredstvima putem enciklopedija i  knjiga. O prometu su učila i kroz razne stolno-manipulativne igre: pokrivaljke, memory, društvene igre. Edukativni dokumentarni film“Crvenkapica u prometu“ oduševio je djecu. Kreativnost djece došla je do punog izražaja u oslikavanju i izradi prometnih znakova koje su naučili imenovati, vozila i maketa od pedagoški neoblikovanog materijala.

 

Roditelji kao dobri partneri aktivno su se uključili u projekt i pružili pomoć u prikupljanju poticajnih materijala potrebnih za provođenje aktivnosti. Gospođa Sliško, roditelj iz skupine po zanimanju policajka, prezentirala je djeci primjereno ponašanje u prometu kao i opasnosti koje ih očekuju ako ne poštuju prometna pravila.