Dječji vrtić Lojtrica inkluzivni je vrtić koji u sve svoje programe ravnopravno uključuje djecu s teškoćama u razvoju. Uvažavajući različitosti svi djelatnici vrtića zajedno stvaraju ozračje u kojem je svatko prihvaćen, u kojem pojedinac podržava druge i sam biva podržan od drugih.
Na nedavno održanom Četvrtom hrvatskom simpoziju o ranoj intervenciji u djetinjstvu sudjelovao je Grad Velika Gorica prikazom sustava rane intervencije, a rehabilitatorica gđa Vlatka Vrbić prezentirala je inkluzivnu praksu vrtića Lojtrica.

U sklopu Dječjeg tjedna koji je posvećen igri i kreativnosti odgojiteljica našeg vrtića gđa Zlatica Šandor predstavila je svoju knjigu pod nazivom „Povratak zaboravljenim igrama“. Knjiga je plod dugogodišnje prakse u radu s djecom predškolske dobi kojom autorica naglašava važnost zajedničke igre roditelja sa svojom djecom. Svečana promocija održana je u Muzeju Turopolja na kojoj su uz goste stručnjake nastupala i djeca iz vrtića u Gradićima.

Djelatnici Dječjeg vrtića Lojtrica će i dalje u svoj svakodnevni rad unositi entuzijazam i suvremene stručne spoznaje te u javnosti promovirati svoja dostignuća u radu s predškolskom djecom.