Dječji vrtić Lojtrica uključen je u nacionalni program „Živjeti zdravo u vrtiću“, stoga je i ove godine aktivno sudjelovao u obilježavanju „Tjedna zdravlja“. Ovogodišnja tema kojoj smo se više posvetili bila je pravilna prehrana. Djetinjstvo je razdoblje najintenzivnijeg razvoja i rasta, stoga ova tema u predškolskim ustanovama ima posebnu važnost. Tjedan zdravlja u vrtiću osmišljen je kako bi djecu, ali i obitelji osvijestili o važnosti brige o zdravlju i pomogli u usvajanju zdravih životnih navika.

Svaka odgojna skupina obilježila je „Tjedan zdravlja“ na svoj način, kroz razne aktivnosti ovisno o dobi, razvojnom stupnju i interesu djece. Djeca su s odgojiteljima izrađivala različite piramide zdrave prehrane, kroz igru su klasificirali voće i povrće te zdravu i nezdravu hranu, istraživali su razne namirnice mirisom, dodirom i okusom.

Provedene aktivnosti omogućile su djeci da prošire svoje iskustvo i znanje o namirnicama koje su najbolje za naš rast i razvoj. Osviješteni činjenicom da mnoga djeca provode velik dio dana u vrtiću, Dječji vrtić Lojtrica svakodnevno brine o zdravoj prehrani.

Nova znanja o hrani i prehrani svima nam još više otvaraju put prema ostvarivanju prava na zdravlje!