Rastimo zajedno grupni je oblik podrške roditeljima najmlađe djece kojeg naš vrtić provodi od 2012. godine. Radi se o 11 radionica na kojima roditelji s voditeljicama i drugim roditeljima razmjenjuju informacije, znanja, vještine, iskustva te tako zajednički uče i pružaju si međusobnu podršku roditeljstvu. Program RZ mini nastao je u jesen 2020. uz podršku Generali osiguranja d.d. u inicijativi The Human Safety Net. Zamišljen je da se provodi u online obliku, ali ga je moguće provoditi uživo.

Tijekom mjeseca travnja i svibnja održan je ciklus od tri interaktivna predavanja s temama „Trebaju li djeca granice“, „Djeca i mediji“ i „Samo se igra?! – važnost igre za cjeloviti dječji razvoj“. Na predavanjima je sudjelovalo 12 roditelja iz područnog objekta Selnica Šćitarjevska. Voditeljice programa su psihologinja, pedagoginja, edukacijska rehabilitatorica i odgojiteljica našeg vrtića. U opuštenoj, ali radnoj atmosferi roditelji su razmijenili ideje o važnim odgojnim pitanjima te saznali nove informacije.

Program Rastimo zajedno/Rastimo zajedno mini planira se provoditi i u sljedećoj pedagoškoj godini stoga pozivamo sve zainteresirane roditelje da prate obavijesti na našoj mrežnoj stranici kako bi se uključili u program.