Početkom studenog, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije proveo je besplatne edukacije pod nazivom „Osnovne mjere održavanja života uz uporabu AVD-a“. Edukacije su proveli licencirani edukatori. Cilj besplatnih edukacija je povećanje dostupnosti i kvalitete usluga prve pomoći djeci i mladima na području Zagrebačke županije koja se namjerava postići kroz edukaciju odraslih osoba koje rade s djecom i mladima. U edukaciji se proširuje znanje u pružanju prve pomoći kao vađenje stranog tijela uslijed gušenja uz postavljanje osobe u bočni položaj te uporaba automatskog vanjskog defibrilatora (AVD-a).

Na edukaciji je sveukupno sudjelovalo 90 djelatnika našeg vrtića. Edukacije su provedene u prostoru biblioteke centralnog objekta u nekoliko termina u manjim grupama po dvadesetak osoba. Takav način edukacije omogućio je individualni pristup svakom polazniku. Svi polaznici proširili su svoje znanje i u praktičnom dijelu primijenili naučene postupke na lutkama. Stručni i pristupačni edukatori strpljivo su educirali, usmjeravali i po potrebi ispravljali u praktičnome dijelu te osnažili djelatnike za hitno reagiranje u slučaju potrebe.

Svi polaznici dobili su certifikat o uspješno položenoj edukaciji „Osnovne mjere održavanja života uz uporabu AVD-a“. S radošću možemo istaknuti kako je u planu i nastavak suradnje s timom Hitne medicinske pomoći putem radionica za djecu „Mini prva pomoć“ za djecu starije dobi.

U nastavku možete pročitati osvrte djelatnika nakon završene edukacije.

„Edukacija je dobro osmišljena. Tema je važna i korisna za sve djelatnike.  Dobili smo neke nove informacije i obnovili već usvojena znanja.“ pedagoginja

„Bogatiji smo za jedno veliko iskustvo i educiranje nas djelatnika kako pravovremeno reagirati i pružiti prvu pomoć unesrećenom. Mogu samo iskazati zadovoljstvo i zahvalnost svih nas na organizaciji i mogućnosti dobivanja važnih informacija i znanja.“ odgojiteljica