Dječji vrtić Lojtrica prvi je Eko-vrtić na području grada Velike Gorice te kao takav kroz različite sadržaje i aktivnosti ugrađuje odgoj i obrazovanje za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog rada i u svakodnevni život djece i djelatnika vrtića. Zadaća Eko-vrtića je odgojiti mlade generacije osjetljive na pitanja okoliša i održivog razvoja, a da bi u tome bili uspješni potrebno je krenuti od najranije dobi.
Djeca starije jasličke skupine našeg vrtića tako su imala priliku sudjelovati u različitim eko aktivnostima od sijanja različitog bilja, pa sve do presađivanja sadnica u mali bio vrt koji su napravili zajedno sa svojim odgojiteljicama.

Djeca su biljke prvo posijala u malene teglice kako bi se naučila brinuti o njima, svakodnevno ih zalijevati i proučavati njihov rast i razvoj. Kroz iskustvo djeca su naučila što je biljkama sve potrebno i na taj način obogatila spoznaju o svijetu koji nas okružuje. Već narasle sadnice djeca brižno presađuju u vrt koji će ih nagraditi plodovima, jer je u njihov uzgoj utkano puno dječje pažnje i ljubavi.

Kako smo sadili bilje i što smo sve naučili pogledajte u našoj galeriji.