Dječji tjedan obilježava se svake godine u listopadu i uključuje odgojno obrazovne ustanove Grada Velike Gorice u senzibilizaciju društvene zajednice za potrebe djece.

Jedan od bitnih događaja u Dječjem tjednu svakako je sjednica Dječjeg gradskog vijeća, a mali vijećnici, njih 19 iz vrtića i osnovnih škola, došlo je spremno! Nizom pitanja o problemima koje ih muče obasipali su gradonačelnika Krešimira Ačkara, predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića i pročelnicu za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lanu Krunić Lukinić.

Priliku za prvi postaviti pitanje dobili su predstavnici dječjih vrtića.

Lucija Dubravčić bila je predstavnica našeg vrtića. Kako bi njezino pitanje proizašlo iz stvarnih dječjih potreba, Lucija je prezentirala svoju ulogu vijećnice u nekoliko skupina objekta u Smendrovićevoj te zamolila djecu da kažu svoje želje odnosno potrebe. Djeca su imala različite želje, od toga da se u vrtiću nabavi još igračaka, akvarij za ribice pa čak i bazen. Naša predstavnica je zaključila da je ipak najveći broj djece pitao mogu li sprave na igralištu biti čvršće. Naime, primijetili su da postojeće sprave često trebaju na popravak. Predložili su da Lucija pita gradonačelnika može li provjeriti s majstorima koji izrađuju sprave da ih naprave od čvršćih materijala.

Gradonačelnik je našoj vijećnici odgovorio kako dječji vrtići sami biraju sprave koje će se naručiti pa pozvao djecu da zajedno s ravnateljicom vrtića odaberu sprave na kojima bi se voljeli igrati. Također je obećao da će osobno provjeriti kvalitetu odabranih sprava.

Nakon vrijedno obavljenog posla, mali vijećnici nastavili su druženje uz prigodni domjenak.