DV Lojtrica 26. travnja 2023. ugostio je prijatelje iz DV Botinec na sportskom druženju u dvorištu vrtića. Sudjelovala su djeca iz sportskih i predškolskih odgojnih skupina.

Zajedničke aktivnosti osmišljene su kao ugodno druženje s raznolikim igrama, od kojih su neke bile i natjecateljskog karaktera.

Nakon uvodnog zagrijavanja uz glazbu, djeca su mogla birati sudjelovanje u poligonima prepreka, povlačenju užeta, skakanju u vrećama, utrkama u prenošenju jaja i vožnji „tačkama“. Natjecateljski dio druženja odnosio se i na igranje nogometa pri čemu se čulo glasno navijanje s obje strane.

S druge strane, mirnije natjecanje odvijalo se u šahovskom kutku. Zainteresirana djeca odigrala su prave turnirske partije i vodila računa o turnirskim pravilima (npr. igra se u tišini, pravilo „taknuto-maknuto“, u slučaju problema zove se sudac). Tijekom druženja, djeca su se iznova vraćala odigrati tzv. slobodne partije te su istinski uživala u igri oslanjajući se na svoje taktike i zamisli. Interes je izazvala i velika magnetna šahovska ploča na kojoj su djeca rješavala prve šahovske probleme.

Ovim sportskim druženjem doprinijeli smo odgajanju djece putem sporta i potaknuli harmoničan razvoj intelektualnih i psihofizičkih vrlina, uz stvaranje prijateljstava. Uzevši u obzir pozitivne dojmove svih sudionika (djece, odgojitelja i stručnih suradnika), nadamo se da je ovo druženje samo jedno od budućih u nizu.

Sunčan dan, poticajno okruženje i mnoštvo sudionika, učinili su ovaj dan još jednim za pamćenje.