„Svjetski dan pripovijedanja globalna je proslava umjetnosti usmenog pripovijedanja. Obilježava se svake godine na ožujski ekvinocij, 20. ožujka (ili blizu njega).“ (https://en.wikipedia.org/wiki/World_Storytelling_Day) Tada što više ljudi priča i sluša priče na što više jezika i na što više mjesta. Tako međusobno se dijele priče i inspiracije. Posebne čari pripovijedanja, kao jednog oblika umjetnosti, leže u stvaranju veze između pripovjedača i slušatelja. Svake godine nosi svoju temu a ovogodišnja zajednička tema je „Zajedno možemo sve!“

Povodom Svjetskog dana pripovijedanja djeca iz engleske i starije skupine iz područnog objekta Gradići posjetila su Zračnu luku Franjo Tuđman. U ZagCorner kutiću dočekale su ih Pričozemke Saša, Vanda i Martina koje su djeci ispričale priču o Zogu, najmarljivijem i najzabavnijem učeniku u Zmajskoj školi.

Nakon priče, slijedila je likovna aktivnost gdje je Pričozemka, ilustratorica Vanda djeci pokazala kako izraditi svoj vlastiti avion s krilima spremnim za let, te kako nacrtati zmaja.

Nakon raznih aktivnosti, djelatnice Zračne luke djecu su iznenadile kolačićima, a Pričozemke bedževima za uspješno savladane izazove.

Zahvaljujemo se gđi. Lidiji Capković Martinek, rukovoditeljici službe korporativnih i internih komunikacija zračne luke Zagreb na suradnji i pomoći da Svjetski dan pripovijedanja obilježimo na što bolji način.