Kako bi se podigla svijest o važnosti znanja pružanja prve pomoći svake godine druge subote u rujnu obilježava se Svjetski dan prve pomoći.

Posjetom volonterske ekipe interventnog tima Crvenog Križa Velika Gorica obilježili smo svjetski dan prve pomoći u DV Lojtrica. Tim je posjetio djecu u centralnom objektu  u Smendrovićevoj ulici (Velika Mlaka) i područnim objektima Gradići i Donja Lomnica. Kroz radionicu djeci su ukratko pokazali i ispričali o organizaciji Crvenog Križa, čime se bavi i tko sve može postati volonter.

Teme radionice:

„Prva pomoć kod pada sa sprave i nesvjestica (bočni položaj) “,

„Prva pomoć kod krvarenja (čišćenje, dezinfekcija rane, zaustavljanje krvarenja primjenom flastera, kompresa i zavoja) „,

„Prva pomoć kod pada sa sprave i loma (ruku, nogu, šaka,s topala…) „,

„Imobilizacija trokutastom maramom ili udlagom“

Odgajateljice odgojnih skupina pripremile su djecu za dolazak tima i aktivnosti koje će se provoditi. Volonteri tima Crvenog Križa približili su im teme radionice kroz praktični dio te su djeca pokazala veliki interes i aktivno su sudjelovala  u svim navedenim temama radionice.  Nakon radionice djeca su svoja iskustva i dojmove izrazila likovnim izričajem (izloženi radovi na panou skupina) i verbalnim izričajem (prenošenje iskustva djeci iz ostalih odgojnih skupina).