Proslava rođendana za dijete predstavlja važan događaj u životu. To je dan kada postaju stariji što za njih znači i usvajanje nekih novih vještina, dan kad su oni najvažniji i koji je posvećen samo njima.

Na proslavama rođendana u dječjem vrtiću djeca se dodatno zbližavaju, razgovara se o slavljenikovoj osobnosti na način da druga djeca ističu pozitivne osobine slavljenika i požele mu nešto lijepo. Djeca u zajedničkom razgovoru i igrama u grupi razvijaju komunikacijske i socijalne vještine, suradnju i toleranciju.

Kako bismo taj dan učinili što posebnijim i dali djetetu posebnu važnost odgojiteljice srednje vrtićke skupine u Velikoj Mlaki osmislile su tematske proslave rođendana. U dogovoru s roditeljima i prema djetetovoj želji tog dana soba dnevnog boravka pretvara se u ambijent raznih animiranih likova, likova iz bajki i drugih koje djeca idealiziraju. Djeca se uživljavaju u uloge te uz pomoć odgojiteljica provode u djelo zamisli iz svoje mašte, npr. spiderman, kraljevstvo, svadbena svečanost…