U sklopu Eko programa ovog mjeseca organizirana je akcija razmjene sjemenja u našem vrtiću. Tradicionalno sjeme je ono koje tradicionalno čuvamo tijekom godina i desetljeća – to je sjeme naših baka. Nažalost, u zadnjih nekoliko desetljeća tradicionalno čuvanje sjemena je gotovo sasvim uništeno. Ipak se takvi tipovi sjemena sada vraćaju te se može dogovarati  razmjena starih domaćih sorti.

Kako se bliži vrijeme sadnje i radova u vrtu eko skupina našeg vrtića  osmislila  je i pokrenula akciju razmjene „bakina“ sjemenja voća, povrća ili cvijeća kako bi roditelji obogatili svoje vrtove nekim novim sortama.

Odaziv roditelja bio je velik, a pojedinci koji nisu imali sjeme za razmjenu obećali su da će donijeti plodove koji će izrasti iz zasađenog sjemenja.

Dio sjemenja svakako će se posaditi u objektu našeg vrtića u  Gradićima – u vrt košaru koji je prošle godine dobio priznanje u sklopu projekta HRT-a „Najljepši školski vrtovi“. Naša vrtlarska skupina posadit će sjeme cvijeća i time uljepšati okoliš vrtića, a djeca će moći kušati plodove zasađenog voća i povrća.