Ove pedagoške godine Sportska skupina našeg vrtića uključila se u Erasmus+ međunarodni projekt na eTwinningu pod nazivom „ U svijetu likovnih umjetnika 3 „.

 

Odgojno-obrazovni rad na području likovne kulture važan je u razvoju djece rane i predškolske dobi. Dijete likovno stvaralaštvo smatra jednim od oblika svoje igre. Kroz njega dijete upoznaje svijet i vlastitu osobnost, a tako ostvaruje i pozitivne promjene u svim područjima razvoja: osobne kompetencije, samopouzdanje, pozitivnu sliku o sebi, prosocijalne odnose. Ostvareni ciljevi i zadaci omogućili su djeci učenje kroz vlastito iskustvo, međusobnu suradnju i komunikaciju, razvoj kreativnog mišljenja, spoznavanje materijalne i socijalne okoline. Svakodnevna dostupnost likovnih materijala potaknula je dječje stvaralaštvo i interes, a različitost tehnika dječju kreativnost i radoznalost.

 

Sudjelovanjem u projektu djeca su upoznala život i likovno stvaralaštvo poznatih umjetnika, a sve kroz igru i prizmu zabavne edukacije koja mami na lica osmijehe zadovoljstva kako djece tako i njihovih odgojitelja, obitelji i zajednice kojoj pripadaju.   

 

Dječje radove nastale u ovom projektu možete od 1. do 12.  4.2021. pogledati u  izlogu Područne knjižnice Galženica, a dio stvaralačke atmosfere pogledajte i ovdje u virtualnoj izložbi.

 

Pripremile: odgojiteljice sportske skupine