Prijave za upis djece u dječje vrtiće provode se u razdoblju od 11. do 19. svibnja 2023.g. (do 12:00 h) isključivo putem aplikacije „e-Upisi“ na poveznici https://e-upisi.hr/

Iznimno, prijave za program predškole ne provode se putem aplikacije, nego se predaju prema uputama u nastavku ove obavijesti.

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodna je važeća vjerodajnica u sustavu e-Građani sigurnosne razine 2. Dovoljno je da jedan roditelj ima važeću vjerodajnicu u sustavu e-Građani. U samo iznimnim okolnostima, ukoliko ne raspolažete računalnom opremom potrebnom za upis, možete se obratiti administratoru vrtića u kojem želite ostvariti upis.
Za podnošenje zahtjeva uz pomoć administratora na računalnoj opremi u vrtiću obavezno je unaprijed telefonski dogovoriti termin (najaviti se do 16.05. za dodjelu termina).

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS

Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo elektronskim putem u jedan dječji vrtić.

Za informacije o Dječjem vrtću Lojtrica možete nazvati na brojeve telefona 6231 591 i 6231 596 , ponedjeljkom i srijedom od 15 do 18 sati, a utorkom, četvrtkom i petkom od 10 do 12 sati ili putem elektroničke pošte upisi@dv-lojtrica.hr

Molimo Vas da obratite pažnju na Plan upisa (dokument ispod teksta) koji definira broj slobodnih mjesta u pojedinom programu i lokacijama sukladno dobi djeteta.

PRIJAVE ZA PROGRAM PREDŠKOLE (za djecu koja nisu polaznici vrtića)

Program predškole organiziran je na područnim objektima u Velikoj Mlaki, Smendrovićeva 9, Selnica Šćitarjevska 80 c te moguće i na drugim lokacijama ovisno o broju prijavljene djece. Provodi se od listopada 2023. do svibnja 2024. godine, obvezan je i besplatan za roditelje.
Prijava za upis provodi se za djecu u godini pred polazak u školu.

Zahtjev i dokumentaciju za upis u program predškole DV Lojtrica roditelj/skrbnik šalje putem elektroničke pošte na upisi@dv-lojtrica.hr
Zahtjev za upis može se preuzeti na mrežnoj stranici vrtića, u rubrici Obrasci za roditelje.

UPISNA DOKUMENTACIJA I OSTVARIVANJE PREDNOSTI

Prilikom podnošenja prijave potrebno je dati pristanak za povlačenje dokumenata iz sustava e-Građani te provjeriti jesu li dokumenti uspješno povučeni. Ukoliko nisu, morate ih sami priložiti.

Nemojte preskočiti korak „Odabir kriterija“ u prijavi – prijava neće biti adekvatno bodovana ukoliko sami niste odabrali sve kriterije na temelju kojih možete ostvariti prednost.

Prednost pri upisu imaju djeca s prebivalištem/boravištem na području Grada Velike Gorice (prebivalište/boravište moraju imati i djeca i roditelji), a djeca s područja drugih gradova/općina upisuju se u dječji vrtić ako ima slobodnih mjesta.

Prednost pri upisu ostvaruje se sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, Odluci o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za određivanje visine roditeljskih uplata za ostvarivanje programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Velika Gorica i Pravilniku o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u Dječjem vrtiću Lojtrica.

Prednosti i bodove možete pronaći u Pravilniku o upisu ispod ovog teksta.

OBJAVA REZULTATA

Rezultati upisa djece u DV Lojtrica objavit će se 13. lipnja 2023. na mrežnoj stranici www.dv-lojtrica.hr

Roditelj ima pravo podnijeti pisani prigovor na rezultate upisa Upravnom vijeću dječjeg vrtića u roku od 8 dana od dana objave rezultata upisa.

Djeca upisana slijedom ove obavijesti uključuju se u dječji vrtić početkom pedagoške godine (1. rujna 2023.), a tijekom godine ukoliko se roditelj prijavi i postoji slobodno mjesto.

Pravilnik o upisu 2023

Korisničke upute upisi za roditelje

Obavijest o upisu 2023

Plan upisa svi vrtići 2023