Prijave za upis djece u dječje vrtiće provode se u razdoblju od 9. do 17. svibnja 2024. god. (do 12:00) isključivo putem aplikacije „e-Upisi“ na poveznici https://e-upisi.hr/

 

Iznimno, prijave za program predškole ne provode se putem aplikacije, nego se predaju prema uputama u nastavku ove obavijesti.

 

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodna je važeća vjerodajnica u sustavu e-Građani sigurnosne razine 2. Dovoljno je da jedan roditelj ima važeću vjerodajnicu u sustavu e-Građani. U samo iznimnim okolnostima, ukoliko ne raspolažete računalnom opremom potrebnom za upis, možete se obratiti administratoru vrtića u kojem želite ostvariti upis.
Za podnošenje zahtjeva uz pomoć administratora na računalnoj opremi u vrtiću obavezno je unaprijed telefonski dogovoriti termin (najaviti se do 13.05. za dodjelu termina).

 

PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA UPIS

 

Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo elektronskim putem u jedan dječji vrtić.

 

Za informacije o Dječjem vrtiću Lojtrica možete nazvati na brojeve telefona 6231 591 i 6231 596 ponedjeljkom od 15 do 18 sati, a ostalim radnim danima od 10 do 12 sati ili putem elektroničke pošte upisi@dv-lojtrica.hr

 

Molimo Vas da obratite pažnju na Plan upisa (dokument ispod teksta) koji definira broj slobodnih mjesta u pojedinom programu i lokacijama sukladno dobi djeteta.

 

PRIJAVE ZA PROGRAM PREDŠKOLE (za djecu koja nisu polaznici vrtića)

 

Program predškole organizirat će se na jednoj ili više lokacija ovisno o broju prijavljene djece. Provodi se od listopada 2024. do svibnja 2025. godine, obvezan je i besplatan za roditelje.
Prijava za upis provodi se za djecu u godini pred polazak u školu.

 

Zahtjev i dokumentaciju za upis u program predškole DV Lojtrica roditelj/skrbnik šalje putem elektroničke pošte na upisi@dv-lojtrica.hr

Zahtjev za upis može se preuzeti na mrežnoj stranici vrtića, u rubrici Obrasci za roditelje.

 

UPISNA DOKUMENTACIJA I OSTVARIVANJE PREDNOSTI

 

Prilikom podnošenja prijave potrebno je dati pristanak za povlačenje dokumenata iz sustava e-Građani te provjeriti jesu li dokumenti uspješno povučeni. Ukoliko nisu, morate ih sami priložiti.

Nemojte preskočiti korak „Odabir kriterija“ u prijavi – prijava neće biti adekvatno bodovana ukoliko sami niste odabrali sve kriterije na temelju kojih možete ostvariti prednost.

 

Prednost pri upisu imaju djeca s prebivalištem/boravištem na području Grada Velike Gorice (prebivalište/boravište moraju imati i djeca i roditelji), a djeca s područja drugih gradova/općina upisuju se u dječji vrtić ako ima slobodnih mjesta.

 

Prednost pri upisu ostvaruje se sukladno Zakonu o predškolskom odgoju i obrazovanju, Odluci o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za određivanje visine roditeljskih uplata za ostvarivanje programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u dječjim vrtićima kojima je osnivač Grad Velika Gorica i Pravilniku o upisu djece i ostvarivanju prava i obveza korisnika usluga u Dječjem vrtiću Lojtrica.

Prednosti i bodove možete pronaći u Pravilniku o upisu ispod ovog teksta.

 

OBJAVA REZULTATA

 

Rezultati upisa djece u DV Lojtrica objavit će se 7. lipnja 2024. na mrežnoj stranici www.dv-lojtrica.hr

Roditelj ima pravo podnijeti pisani prigovor na rezultate upisa Upravnom vijeću dječjeg vrtića u roku od 8 dana od dana objave rezultata upisa.

 

Djeca upisana slijedom ove obavijesti uključuju se u Dječji vrtić početkom pedagoške godine (2. rujna 2024.), a tijekom godine ukoliko se roditelj prijavi i postoji slobodno mjesto.

 

INFORMACIJE ZA RODITELJE/SKRBNIKE KOJI SU ZAINTERESIRANI ZA UPIS U NOVE OBJEKTE PO GRADIĆI I PO DUBRANEC

Područni dječji vrtić

Broj mjesta

Očekivani početak rada

Gradići

60

Studeni 2024.

Dubranec

20

Rujan 2024.

 

Roditelji i skrbnici djece koji žele iskazati interes za upis u navedene dječje vrtiće NE prijavljuju se putem aplikacije „e-Upisi“ već izravno u Dječji vrtić u vrijeme prijava za upis i to na mail upisi@dv-lojtrica.hr

Na navedene adrese roditelji trebaju poslati ime i prezime te datum rođenja djeteta, objekt za koji su zainteresirani i kontakt roditelja. Nakon dovršetka uređenja prostora novih vrtića bit će organiziran upisni rok na kojem će roditelji moći predati zahtjev i potrebnu dokumentaciju.

Plan upisa_2024_svi

Pravilnik-o-upisu

Korisnicke-upute-upisi-za-roditelje

Vrtic_Obavijest_2024