Hrvatsko matematičko društvo organizira manifestaciju Večer matematike koja se od 2013. godine održava prvog četvrtka u prosincu diljem Hrvatske. Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među odraslima i djecom od najranije dobi, a provodi se u vrtićima i školama diljem Republike Hrvatske.

Organizirali smo ovu manifestaciju i u našem vrtiću. Po broju djece i roditelja koji su se odazvali, kao i po pozitivnim reakcijama Večer matematike je uspješno provedena. Organizirana je u obliku radionice za djecu i roditelje koja uključuje male radne centre odnosno “matematičke stanice” s matematičkim aktivnostima koje djeca rješavaju samostalno ili uz pomoć roditelja. Djeca prolaze kroz radne centre ispunjavajući matematičku putovnicu nakon izvršenog zadatka. Aktivnosti su prilagođene djeci predškolske dobi te djeca zajedno s odraslima kroz igru i zabavu  usvajaju osnovne i početne matematičke pojmove.

Pokazali smo kako matematika ima svoje važno mjesto u vrtiću, kako je poticanje predmatematičkih vještina iznimno važno, a također smo dali roditeljima ideje za raznolike, zanimljive i primjerene aktivnosti koje mogu provoditi  u svojoj svakodnevnici. Sudjelovanje u ovakvim zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.