Naš je vrtić i ove godine sudjelovao u obilježavanju Tjedna zdravlja povodom Svjetskog dana zdravlja (7. travnja) na temu vode. Aktivnosti su bile usmjerene na osvještavanje važnosti vode za zdravlje, spoznaje o tome gdje se sve voda nalazi u prirodi i što možemo učiniti za njezino očuvanje. Briga za čistoću okoliša odnosno vode u njoj doprinosi kvaliteti našeg zdravlja i života, ali i očuvanja istog.  

Tjedan zdravlja u vrtiću ove se godine obilježavao od 4. do 8. travnja s tematskim aktivnostima. Tjedan smo započeli Vodenim ponedjeljkom, u utorak smo se bavili vodama na Zemlji, u srijedu je tema bila čistoća vode, u četvrtak se govorilo o važnosti unosa vode, dok je petak dao pet(ak) za čisti svijet!

U aktivnosti su bile uključene sve skupine našeg vrtića i njihove odgojiteljice koje su  kreativnim i edukativnim aktivnostima jačale svijest djece o važnosti vode za život i zdravlje. Vjerujemo da će važne poruke poput  „Voda je najzdravije piće“, „Voda živi u svemu živom“, „Razvrstavanjem otpada čuvamo našu Zemlju i vodu“ i „Voda = Život“ ostati utkane u mislima i srcima naše djece, ali i odraslih.

Tjedan zdravlja u vrtiću dio je nacionalnog projekta Živjeti zdravo u vrtiću u koji je uključen i DV Lojtrica, a ima za cilj usvajanje zdravih navika od najranije dobi. O našem doprinosu tom hvale vrijednom cilju najbolje svjedoče fotografije.

Do sljedećeg tjedna zdravlja ne zaboravimo na važnost vode te tako (p)ostanimo zdravi, a samim time i puni života!

Pripremila: Tatjana Bašić, mag. praesc. educ.