U nastavku donosimo tekst zahvale Saveza društva distrofičara Hrvatske našem vrtiću na sudjelovanju u kampanji „Biljka za MD“.

Kampanja “Biljka za MD” provedena je s ciljem senzibiliziranja javnosti za pitanja osoba oboljelih od mišićne distrofije i srodnih neuromuskularnih bolesti (MD), kroz prikupljanje donacija građana za biljke izložene u objektima Dječjeg vrtića Lojtrica. Budući da su zbog slabljenja mišića mnoge osobe s MD ovisne o tuđoj pomoći i njezi  te da je dizalica za transfere značajna podrška osobama s MD, kao i njihovim pomagačima, donacije su bile ciljano usmjerene kupnji jednog takvog pomagala budući ono nije na Listi ortopedskih i drugih pomagala HZZO.

Izuzetno je zadovoljstvo podijeliti vijest da smo zajedničnim snagama, entuzijazmom i vjerovanjem u senzibiliziranost djece, roditelja i djelatnika DV Lojtrica, u tome i uspjeli!

Kampanja koja je započela 13. svibnja u područnom objektu Mičevec, koji je ujedno i ovogodišnji kandidat za HRT-ov natječaj “Najljepši školski vrtovi”, nastavljena je u centralnom objektu Lojtrica dana 21. svibnja, na Nacionalni dan osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti. Biljke su bile izložene i u drugim područnim objektima, pa su 26. svibnja djeca i roditelji objekta Stara škola dali svoj doprinos provedbi Kampanje. Završni dan prikupljanja donacija za izložene biljke bio je 28. svibnja, kada je Kampanja proširena i na objekte Gradići i Donja Lomnica koji su također dali  svoj doprinos.

Tijekom Kampanje “Biljka za MD” 550 biljaka je našlo nove vlasnike te ukrasilo kuće, stanove, vrtove i balkone onih, čija su srca barem za broj veća nakon sudjelovanja u akciji.

DV Lojtrica je primjer izvrsnosti odgojno-obrazovne ustanove, koja uči djecu kako se postaje i ostaje dobar čovjek, kako se brine za druge, kako se štedi energija, voda i održava čistoća prostora, kako se uvažava različitost te kako je  svatko od nas  bitan i može dati svoj doprinos. Velika srca roditelja, odgojitelja i zaposlenika DV Lojtrica kao i područnih vrtića te malene dječje ručice prihvatile su danu im ulogu u stvaranju boljeg mjesta za sve nas te dokazali da je do cilja lakše doći zajedno, malim koracima naprijed. Hvala im na tome!

Posebno veliko hvala ravnateljici Ljubi Brnadić na predanosti i entuzijazmu o kojima svojim radom svjedoči kao i otvorenosti prema novim suradnjama i partnerstvima.

Također, hvala svim stručnim suradnicima i djelatnicima DV Lojtrica i područnih objekata koji su kroz organiziranje aktivnosti, informiranje djece i roditelja, financijski ili na drugi način dali svoj doprinos uspješnosti akcije.

Od srca hvala roditeljima i djeci DV Lojtrica i područnih objekata koji su svojim uključivanjem učinili dizalicu za transfere dostižnom te ujedno vlastitim primjerom pokazali djeci kako biti društveno osjetljiv dio zajednice.

Za uspješnost akcije posebno zahvaljujemo i vrtnim centrima koju su donirali biljke: Zagrebački holding, Vrtni centar Gorica i Vrtni centar Flora.

Bilo je divno biti dio pozitivne promjene, akcije u malim lokalnim zajednicama, provesti Kampanju i uvjeriti se u veličinu srca ljudi koji zaista svjedoče da se srcem najbolje vidi najljepše.