U suradnji s agencijom Trakostyan tours djeca iz našeg vrtića po prvi put uživala su na četverodnevnom zimovanju u Krašogradu. Ekopark Krašograd pokazao se kao idealna destinacija koja u neposrednoj blizini pruža relaksaciju u prekrasnom okruženju seoske idile te istovremeno garantira mini-školu skijanja topovima za proizvodnju snijega.

Uz animatore i kineziologe-trenere skijanja djeca su imala priliku svakodnevno uživati u školi skijanja i mnogobrojnim popratnim aktivnostima kao što su: vožnja vlakićem Kraš Expressa, druženje sa životinjama na imanju, mužnja mehaničke kravice, natjecanje u potezanju konopa ili skakanju u vrećama, igre na trampolinu, sanjkanje, potraga za kovčegom sa skrivenim blagom, disco večer i drugo.

Osim razvoja motoričkih vještina i učenja sportske discipline skijanja kroz navedene aktivnosti djeca razvijaju samostalnost i socijalne vještine (prilagodba na nove životne uvjete, stjecanje novih prijatelja, razvoj samopouzdanja i svijesti o sebi).

Zimovanje u Krašogradu i zajedničko provedeno vrijeme s prijateljima i odgojiteljicom ostat će djeci u trajnom i lijepom sjećanju.