Nema većih znanstvenika od djece: postavljaju teorije, istražuju, ako ne ide kako su zamislili, pokušavaju ponovno, prema svemu pokazuju interes, vole biti u prirodi, igrati se prirodnim materijalima… Najbolji način da njihov znanstveni duh potičemo je da im dajemo što više prilika za nova iskustva, igre, materijale.

U sklopu Dječjeg tjedna u petak 13. listopada u svim skupinama našeg vrtića obilježen je znanstveni dan. Odgojiteljice su poticale djecu da izvode eksperimente, razmišljaju, promišljaju i zaključuju. Kroz provedene aktivnosti djeca su osim znanstvenih kompetencija razvijala vještine suradnje s drugima kroz zajedničke zadatke te uvažavali tuđe osjećaje i potrebe. Razvijali su strpljenje i načine rješavanja problema, upoznavali nove likovne tehnike i razvijali konvergentno i divergentno mišljenje. Osim toga, ovo je bila dobra prilika za vježbanje motorike, preciznosti, koncentracije, ali i za učenje samostalnosti.

Kako je to izgledalo možete pogledati u galeriji slika i na sljedećim poveznicama koje prikazuju aktivnosti u objektu Selnica Šćitarjevska i jasličkoj Montessori skupini Vrapčići u Velikoj Mlaki.

GATLERIJA

https://cityportal.hr/foto-vrticanci-iz-selnice-uzivali-u-pokusima-eukativnom-filmu-i-crtanju-pomocu-elektronickog-uredaja/